Fiziki mağazaların internette yer almasıyla birlikte pazar içi rekabet de artmıştır. Girişimcilerin ilk tercihi online siteler olmuştur. Elbette bu süreç ile ilgili merak edilen birçok konu bulunmaktadır. Alışveriş sitesi kurmak için gerekenler nelerdir, e ticaret sitesi nasıl açılır, internet üzeri satışlarda yasal ve teknik zorunluluklar nelerdir ve benzeri birçok soru… 

Özellikle geçtiğimiz son birkaç yılda ülkemizde e-ticaret oldukça hızlı gelişim göstermiştir. Online satış sitelerinin oldukça fazla olması, girişimcilerin dikkatini çekmiş ve işini büyütmek isteyenlerin ilgi odağı olmuştur.

Alışveriş Sitesi Kurmak İçin Neler Gereklidir?

Online alışveriş sitesi kurma girişiminde bulunacak olan kişilerin öncelikle vergi mükellefi oldukları bir markalarının olması gerekmektedir. Eğer bir firmanız yoksa şahıs şirketi veya adi ortaklık kurmak en kısa sürede, en az harcamayla kuracağınız alternatif, kolay bir yol olacaktır.

10 Adımda Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

  1. E-ticaret platformu seçmelisiniz,
  2. Hedef kitlenizi belirlemelisiniz,
  3. Markanızın bir ismi olmalı ve marka isminize ait bir domain edinmelisiniz,
  4. İnternet üzerinden ne satacağınızı veya ne hizmet vereceğinizi belirleyin,
  5. Sipariş karşılama veya Dropshipping’e yönelin
  6. Sitenize bir ödeme sağlayıcısı bağlantısı yapın,
  7. Satış odaklı bir tasarım kullanın,
  8. Marka stratejinizi güçlü yapılandırın,
  9. İşletmenizin yapısına karar verin,
  10. Pazarlama için kampanyalar başlatın.

Başarılı e-ticaret sitesi kurulumu için iletişim sayfamdan lütfen bana ulaşınız hep yanınızda.

Online Satış (E-Ticaret) Web Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?

Kuracağınız alışveriş sitesinin içeriğinde ne gibi özellikler istediğinize göre maliyeti değişmektedir. Fakrlı ajansların sizler için hazırladığı farklı e-ticaret sitesi kurma paketleri ve alt yapıları bulunmaktadır. Aynı zamanda İdeasoft, İKAS, Wix, Shopify gibi platformlar da sizlere oldukça yardımcı olacaktır. 

Basitçe E-Ticaret Sitesinin Maliyetini Oluşturan Faktörler Nelerdir?

Ticaret yapılan fiziki mağaza sahibi olmak için nasıl ki kiralamanız gerekiyorsa, e-ticaret sitelerinin açılması için de belli maliyetler vardır. Bu maliyetleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Alan Adı (Domain)

Domain sahibi olmak çok da büyük bir maliyet değildir. Yaklaşık olarak uzantısına göre 10 ile 30 dolar aralığında sahip olunabilir. Her yeni yıl ile birlikte farklı domainler satışa sunulmaktadır. Eğer fırsatınız var ise .com uzantısını tercih etmeniz önerilir. Domain sizin markanızın internet alemindeki kimliğidir.

Hosting Maliyeti

Kaliteli bir hosting edinirseniz online satışlarınızda emin olun aksamalar pek yaşanmaz. Sitenizin 24 saat online olması, kesintilerin senede çok az denecek kadar az olması oldukça önemlidir. Hiçbir müşteri zor ulaştığı bir yerden alışveriş yapmak istemez.

Yazılım Güncellemeleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, ayak uydurmak zorunluluk haline gelmiştir. Eksiklikleri, açıklıkları olan yazılımların kullanılması özellikle e-ticaret siteleri için kesinlikle tavsiye edilmez. Bunun dışında Google’da taze, güncel yazılım kullanan web sitelerini daha çok sevmektedir. 

Yasal Geliştirmeler

Her firmanın sahip olduğu vergi yükümlülüğü e-ticaret için de geçerlidir. 

  • ETBİS yani Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi yasal tebliğ doğrultusunda üyelik gerektiren bir süreçtir. Bu tebliğe göre bütün e-ticaret firmalarının sisteme üyeliği zorunludur. 
  • SSL setifikası, teknik olarak bir şifreleme prosedürüdür. Bu protokol sayesinde kullanıcınız ile sunucunuz arasında transfer edilen bilgiler üçüncü kişi ve kurumlarca erişilemez hale gelmektedir.
  • SSL sertifikası ve ETBİS üyeliği ile sitenizde sanal pos kurulumu yapabilirsiniz.
  • KVKK ile herhangi bir sebepten dolayı veri çalınması, verilerin kötü niyetli kişilerce kullanılmaması hedeflenmektedir. 

E-ticaret sitelerinde kullanıcıların üyelik süreçlerinde sipariş, ödeme, adres gibi özel bilgiler bulunduğundan e-ticaret sitelerinin yasal yükümlülüklerini bunlar olarak sıralayabiliriz.

Skip to content